##### ZAPRASZAM NA
INNE MOJE AUKCJIE #####
*
FIZYCZNE I
CHEMICZNE
BADANIE WODY DO
PICIA
I
POTRZEB
GOSPODARCZYCH
*
Spis treści:
I.
Wstęp
1. Krążenie wody w przyrodzie –
rodzaje wód naturalnych
2. Jakość wody i cel jej badania
3.
Zakres badania wody
4. Pobieranie próbek wody do badania
fizyczno-chemicznego
5. Naczynia, aparatura i odczynniki
6.
Sposoby podawania wyników
7. Kolejność wykonywania
badań
II. Badania
fizyczne
1. Temperatura
2.
Mętność
3. Barwa
4.
Zapach
III. Badania
chemiczne
1. Odczyn wody (pH)
2.
Twardość
3. Zasadowość
4. Kwasowość
5.
Żelazo
6. Mangan
7. Chlorki
8. Amoniak (azot
amonowy)
9. Azotyny
10. Azotany
11. Azot
organiczny
12. Azot albuminowy
13. Utlenialność
14.
Sucha pozostałość
15. Zawiesiny
16. Siarczany
17.
Siarczyny
18. Siarkowodór
19. Wapń
20.
Magnez
21. Krzem
22.Fosforany
23. Fluor
24.
Jod
25. Bor
26. Cyjanki
27. Sód
28.
Potas
29. Glin
30. Chrom
31. Arsen
32.
Ołów
33. Miedź
34. Cynk
35. Fenole
36.
Tłuszcze i oleje mineralne
37. Dwutlenek węgla
38. Tlen
rozpuszczony
39. Biochemiczne zapotrzebowanie tlenu (BZT)
40.
Chlor pozostały
41. Zapotrzebowanie chloru (ZCL)
42.
Selen
IV. Ogólna radioaktywność
wody
V.
Dodatek
1. Przygotowanie podstawowych
mianowanych roztworów , odczynników i wskaźników
2. Tabele
3.
Kwestionariusze
4. Rozporządzenie o wodzie do
picia
Piśmiennictwo
Skorowidz
rzeczowy
WYDAWCA - Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich Warszawa
1964r.
AUTOR - JAN JUST, WITOLD
HERMANOWICZ
STRON - 311
FORMAT -
A4
STAN - db - jedynie pieczątki z byłej biblioteki
technicznej i na pierwszych 20 stronach na brzegach kartek bardzo małee
ubytki
Twarda okładka introligowana
POLECAM 100
%%%