|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto
Pobranie
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Fizjologia roślin sadowniczych t.1 Redakcja: Jankiewicz
Leszek, Lipecki Janusz, Plich Henryk i inni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN:
[zasłonięte]978-83-16685-4 Format: 16.8x23.8cm Ilość stron:
460 Oprawa: Miękka Wydanie: 3, 2011
r. Opis: Jest to nowe wydanie nowoczesnego
podręcznika dotyczącego fizjologii roślin sadowniczych.
Książka składa się z dwóch tomów. W tomie 1 omówiono:
· podstawowe pojęcia i nomenklaturę dotyczącą rozwoju
roślin · ważniejsze regulatory roślinne · bioregulatory
roślinne w sadownictwie · wzrost i różnicowanie się części
nadziemnej · budowę i rozwój korzeni · gospodarkę wodną ·
żywienie roślin sadowniczych · mikoryzę · ekofizyczne czynniki
fotosyntezy · funkcje tkanek przewodzących: transport substancji
pokarmowych i udział w koordynacji procesów życiowych ·
rozmnażanie wegetatywne, regenerację i gojenie się ran · wzrost,
owocowanie i wpływ podkładek · kwitnienie.
Ważnymi elementami podręcznika są wykazy: skrótów używanych w
tekście, nazw roślin sadowniczych najczęściej używanych w różnych
tekstach – także w tłumaczeniu na inne języki oraz słowniczek.
Tom 2 – Plonowanie i udział różnych czynników w tym procesie
Adresatami książki są: studenci i doktoranci wydziałów
ogrodnictwa, leśnictwa i rolnictwa uniwersytetów przyrodniczych;
wykładowcy i pracownicy naukowi tych wydziałów oraz instytutów
badawczych; sadownicy, ogrodnicy, pracownicy służb terenowych z
zakresu ogrodnictwa i terenów zieleni; pracownicy laboratoriów
przedsiębiorstw przetwórstwa owocowego; uczniowie i nauczyciele
szkół średnich – techników ogrodniczych i leśnych.
|
|