Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Fizjologia roślin sadowniczych strefy umiarkowane

16-02-2014, 3:06
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 65 zł     
Użytkownik Mysza657
numer aukcji: 3891832097
Miejscowość Kasinka Mała
Wyświetleń: 2   
Koniec: 16-02-2014 03:02:48

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wysyłka w 24h
- Pocztą Polską

Wybrane przez Państwa książki wysyłane są po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym lub po mailowej informacji iż przesyłka ma być wysłana za pobraniem.
WYSYŁKA GRATIS
Wysyłka gratis przy zakupach powyżej 150 złotych. Nie dotyczy przesyłek pobraniowych i zagranicznych.
Kontakt
Antykwariat i Księgarnia Tezeusza
Kasinka Mała 657
34-734 Kasinka Mała
tel. 604[zasłonięte]847

gg Monika 38[zasłonięte]513
gg Anna 44[zasłonięte]445
e-mail: [zasłonięte]@tezeusz.pl

Nr konta bankowego:
Millennium
60 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020001 [zasłonięte] 910803

Fizjologia roślin sadowniczych strefy umiarkowane
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11672
Wymiar: 16.5x23.5cm
Nr wydania: 3
Seria: -
Ilość stron: 496
Ocena: -
Waga: 0,83 kg
Indeks: 553[zasłonięte]00100KS
Rok wydania: 2011
Rodzaj okładki: Miękka
Stan: Nowa
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

Opis książki

Podtytuł: Plonowanie roślin i udział w tym procesie różnych czynników.
Liczba tomów: 2
Numer tomu: 2
Kolejny tom nowoczesnego podręcznika fizjologii roślin sadowniczych.

W tomie 2 omówiono:
· rozwój owocu
· oddychanie
· zastosowanie bioregulatorów do kontroli wzrostu i owocowania drzew
· spoczynek roślin i jego związki z kwitnieniem
· odporność na mróz
· biologię nasion i zjawiska z nim związane
· hormonalne i metaboliczne uwarunkowania spoczynku i kiełkowania nasion
· etapy rozwoju roślin i możliwość wpływania na ich przebieg
· odporność roślin sadowniczych na choroby infekcyjne
· owoce jako źródło składników ważnych dla zdrowia człowieka.

Adresatami książki są: studenci i doktoranci wydziałów ogrodnictwa, leśnictwa i rolnictwa uniwersytetów przyrodniczych; wykładowcy i pracownicy naukowi tych wydziałów oraz instytutów badawczych; sadownicy, ogrodnicy, pracownicy służb terenowych z zakresu ogrodnictwa i terenów zieleni; pracownicy laboratoriów przedsiębiorstw przetwórstwa owocowego; uczniowie i nauczyciele szkół średnich – techników ogrodniczych i leśnych.
Zobacz także...