Fix do potrawy - warzywny ogród
z dodatkiem aromatycznego hyzopu
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdży
Należy przygotować:
400g marchwi, obranej i pokrojonej w duże paski,
300g kalarepy, obranej i pokrojonej w kostkę,
300g kalafiora, pokrojonego w różyczki.
Sposób przyrządzenia:
1. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni. Dodać pokrojone warzywa i dusić pod przykryciem.
2. Zawartośc torebki wymieszać w 500ml zimnej wody. Dodać do warzyw.
3. Gotować na wolnym ogniu 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wskazówka: Można podawać z gestą śmietaną (Creme fraiche).
Skład: sól morska, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego, papryka, cebula, hyzop, natka pietruszki, lubczyk, szczypiorek, pietruszka, seler liści, pieprz, kminek, gałka muszkatołowa.
2-3 porcji
Czas przygotowania: 10-15 min
Opakowanie: 12g