Fix do potrawy orientalnej - warzywa z grzybami
z delikatną trawą cytrynową
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdży
Należy przygotować:
300g różyczek brokułów,
200g marchwi pokrojonej w paski,
200g kapusty włoskiej pokrojonej w paski,
200g grzybów (np. Boczniaki, shii-take).
Sposób przyrządzenia:
-
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w woku, podsmażyć podzielone brokuły i marchew.
-
Dodać kapustę włoską oraz połówki grzybów,
-
Zawartość opakowania z fixem wymieszać w 300ml wody, dodać do potrawy, zagotować.
-
Dusić 10-15 minut pod przykryciem.
Propozycja podania: z białym ryżem lub makaronem azjatyckim. Zamiast boczniaków lub shii-take można dodać pieczarki.
Potrawa o typowym azjatyckim słodko-kwaśnym smaku.
Skład:pomidor, cukier trzcinowy, sól morska, pieprz, zagęszczacz: mąka chleba świętojańskiego, czosnek, cebula, pieprz kubebowy, kurkuma, imbir, mirt cytrynowy, słodki koper włoski, trawa cytrynowa, kolendra, chilli.
2-3 porcje
Czas przygotowania: 10-15 min
Opakowanie: 32g
Bio-Siegel, 100% bio, EWG 834/2007 Norm