Fix do potrawy - mięso w papryce
z aromatyczną babką lancetowatą
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdzy
Należy przygotować:
300g mięsa z indyka, pokrojonego w paski (można użyć zamiast mięsa 300g tofu pokrojonego w kostkę),
2 średniej wielkości cebule, pokrojone w talarki,
po jednej papryce z każdego koloru: czerwona, zielona, żółta, pokrojone w paski.
Sposób przyrządzenia:
1. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju, krótko podsmażyć mięso.
2. Dodać paprykę i cebulę, smażyć przez chwilę.
3. Wymieszać zawartość torebki z 200 ml wody, wlać na patelnie, zamieszać.
4. Gotować na średnim ogniu przez 10-15 min pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Można podawać z ryżem.
Skład: Sól morska, pomidor, cukier trzcinowy, papryka, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego, czosnek, cebula, kminek, lubczyk ogrodowy, babka lancetowata, chili, liść selera, pieprz.
2-3 porcji
Czas przygotowania: 10-15 min
Opakowanie: 18g