Fix do potrawy orientalnej - kurczak w sosie słodko-kwaśnym
z egzotycznym pieprzem kubebowym
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdźy
Należy przygotować:
300g filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę lub paski,
150g ananasa pokroić w kostkę,
1 czerwoną paprykę pokroić w cienkie paski,
150g cebuli pokroić na paski,
200g kiełków.
Sposób przyrządzenia:
1. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni. Dodać pokrojoną pierś i usmażyc.
2. Dodać następnie ananasa i paprykę, dusić pod przykrycie.
3. Zawartośc torebki wymieszać w 250ml zimnej wody. Dodać do kurczaka i warzyw i zagotowac.
4. Dodać cebulkę i kiełki na 5-10 minut przed końcem gotowania.
Wskazówka:
Podawać jako dodatek do dań z ryżu.
Skład: pomidor, surowy cukier trzcinowy, sól morska, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego, papryka, czosnek, cebula, imbir, kurkuma, cytryna mirtu, kolendra, trawa cytrynowa, chilli, pieprz kubebowy.
2-3 pocje
Czas przygotowania: 5-10 min
Opakowanie: 36g
Bio-Siegel, 100% bio, EWG 834/2007 Norm