Fix do potrawy śródziemnomorskiej z makaronem
z kwiatem nagietka
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdży
Należy przygotować:
200g makaronu (Rigatoni)
300g fileta z kurczaka pokrojony w paski
300g fasolkę szparagową
10 czarnych oliwek
Sposob przyrządzenia:
1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju i usmarzyć filet z kurczaka.
3. Dodać fasolkę szparagową, zamieszać.
4. Zawartość opakowania z fixem wymieszać w 300 ml wody, dodać do kurczaka z fasolką i dusić przez 15 min.
5. Gotowy sos wymieszać z makaronem, udekorować oliwkami, podawać.
Skład: pomidory, sól morska, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego, papryka, czosnek, słodki liść jeżyny, cebula, cząber, oregano, pieprz, tymianek, kwiaty nagietka, rozmarynu.
2-3 porcje
Czas przygotowania: 15-20 min
Opakowanie: 22g
Bio-Siegel, 100% bio, EWG 834/2007 Norm