Fix do potrawy śródziemnomorskiej z warzywami
z aromatyczną rukolą
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdży
Należy przygotować:
300g ziemniaków, obrać i pokroić w kostkę,
1 bakłażana (ok. 400g), pokrojonego w kostkę,
30g suszonych pomidorów, pokrojonych na kawałki
200g pomidorków cherry, przekrojonych na pół.
Sposób przyrządzenia:
1. Na patelni podgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć krótko ziemniaki.
2. Dodać bakłażana, kawałki pomidorów suszonych i dusić przez chwile.
3. Wymieszać zawartość torebki z fixem w 400 ml wody, zalać warzywa, zagotować.
4. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu 15-20 min, mieszając od czasu do czasu.
5. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pomidorki cherry.
Dobrze smakuje ze startym parmezanem.
Skład: sól morska, pomidor, cukier trzcinowy, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, czosnek, cebula, rukola, mirt cytrynowy, bazylia, oregano, tymianek, pieprz, majeranek.
2-3 porcje
Czas przyortowania: 15-20 min
Opakowanie: 22g
Bio-Siegel, 100% bio, EWG 834/2007 Norm