Fix do potrawy śródziemnomorskiej z łososiem
z delikatnym kwiatem lawendy
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
Bez wzmacniaczy smaku i zapachu, laktozy, glutenu, drożdży
Należy przygotować:
300g fileta z łososia,
450g szpinaku,
150g Crème fraîche (fr. świeża śmietana) lub śmietane 36%.
Sposób przyrządzenia:
-
Rozgrzać piekarnik do temp. 180st. C (z opcją termoobiegu – 160st. C).
-
W międzyczasie wyłożyć filet z łososia do średniej wielkości formy.
-
Rozmrożony, odciśnięty z wody szpinak rozłożyć równomiernie w formie.
-
Zawartość torebki z fixem wymieszać w 150 ml wody, połączyć ze śmietaną, zalać potrawę.
-
Piec ok 20-25 minut.
Skład: sól morska, pomidor, cukier trzcinowy, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, czosnek, cebula, pieprz, bazylia, rozmaryn, lawenda, tymianek, estragon.
2-3 pocje
Czas przygotowania: 20-25 min
Opakowanie: 22g
Bio-Siegel, 100% bio, EWG 834/2007 Norm