Przedstawiamy Fitness Authority Whey Protein!
Co to za produkt?
Suplement budujący masę ciała, poprawia siłę iwytrzymałość
Krótka charakterystyka:
- 20 gramów białka w porcji
- Dodatkowe enzymy trawienne
- Produkt może być stosowany przez wegan
- Świetny smak
W jakim celu jest stosowany?
Białko jest jednym z najważniejszych suplementów dla wszystkich sportowców, jednak szczególne znaczenie ma dla osób stosujących długofalowy, intensywny trening wytrzymałościowy. Jest niezbędne przy zwiększaniu masy i kształtowaniu mięśni. Białko jest produktem niezbędnym do wzrostu i rozwoju.
Białko serwatkowe oferuje wszystkie korzyści zawarte w białkach pochodzących z nabiału, jednak nie zawiera laktozy i cholesterolu. Może też być stosowane przez sportowców będących na diecie wegańskiej. Białko serwatkowe posiada też wyższy w porównaniu z innymi białkami nabiałowymi poziom kwasu glutaminowego.
Fitness Authority Whey Protein zostało wzmocnione enzymami trawiennymi gwarantującymi optymalną przyswajalność składników odżywczych i eliminującymi problemy z układem pokarmowym.
Fitness Authority wykorzystuje tylko najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego. Ze względu na wysoką zawartość kwasu glutaminowego/glutaminy, obserwuje się coraz większe zainteresowanie białkiem serwatkowym. W okresach przeciążenia fizycznego, zapasy glutaminy w organizmie są wyczerpywane i muszą być uzupełniane poprzez suplementację. Ciężarowcy i kulturyści zdają sobie sprawę z tego, że glutamina jest kluczowa dla rozwoju mięśni ponieważ odpowiada za transport tlenku azoty w organizmie. Każdy, kto uprawia sporty siłowe wie, jak ważny jest dodatni bilans azotowy, gdy zachodzi potrzeba rozbudowy masy mięśniowej.
Glutamina jest też doskonałym antykatabolikiem zapobiegającym niszczeniu mięśni oraz zmniejszającym ich bolesność. Pomaga ona organizmowi wydzielać hormon wzrostu co przekłada się na zwiększenie wydzielania IGF-1 (insulinopodobnego czynnika wzrostu 1). Hormon ten pomaga przy redukcji wagi, zwiększa sucha masę mięśniową oraz gęstość kości. Pomaga też zmniejszyć ból w mięśniach wywołany obecnością kwasu mlekowego poprzez zwiększanie poziomu dwuwęglanów rozpuszczonych w plazmie, co pozwala z kolei dłużej trenować.