|
|
|
|
|
Carbo
1000g
FitMax
FitMax Carbo - jest koncentratem
węglowodanowym do picia, stworzonym dla osób potrzebujących
zwiększonego poziomu energii, obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym we
wszelkiego rodzaju sportach siłowych jak i wytrzymałościowych.
Mieszanka węglowodanów złożonych
(maltodekstryna, 90% udziału węglowodanów) oraz cukrów prostych
(fruktoza, 10% udziału węglowodanów) zapewnia stały dopływ energii i
uzupełnienie glikogenu w mięśniach. Dodatek witaminowo-mineralny zapewnia
kontrolę gospodarki wodno-elektrolitowej podczas wysiłku fizycznego,
jak i uzupełnia w najważniejsze dla sportowca minerały oraz witaminy.
Preparat należy stosować w indywidualnych dawkach, w zależności od masy
ciała osoby stosującej preparat.
Najlepszą porą do wykorzystania FitMax
CARBO jest okres po treningowy, kiedy to potrzebujemy dostarczyć
0.5g - 1.0g węglowodanów na 1 kg masy ciała. W celu stworzenia napoju
izotonicznego 1 porcję (30g) rozpuścić w 500 ml wody - 1 łyżka stołowa
to około 10 g preparatu.
Sposób użycia:
Zalecane dzienne
dawkowanie: 1 porcja 1 do 3 razy dziennie.
Kiedy stosować: przed treningiem, w trakcie treningu, po treningu.
Rozpuść 30g [1porcja] FitMax® CARBO w 250 ml wody
Rozpuść 30g [1porcja] FitMax® CARBO w 500 ml wody - najszybsza
hydratacja!
Skład:
SKŁADNIKI AKTYWNE: |
FitMax® CARBO |
|
|
Porcja: |
30g |
|
|
Ilość porcji w opakowaniu |
33 |
|
|
Opakowanie |
1000g |
|
|
Zawartość |
w 1 porcji [30g]: |
zaw: |
% DZ |
|
Wartość energetyczna |
112 kcal / 476 kJ |
|
|
Kalorie z Tłuszczu |
0 kcal / 0 kJ |
|
|
Tłuszcz całkowity |
0g |
|
|
Cholesterol |
0mg |
|
|
Węglowodany |
28,0 g |
|
|
Białko |
0g |
|
|
Witamina E |
6,03 mg |
60% |
|
Tiamina |
0,99 mg |
71% |
|
Ryboflawina |
1,10 mg |
69% |
|
Witamina B-6 |
1.26mg |
63% |
|
Kwas foliowy |
219 µg |
109 % |
|
Niacyna |
1,89 mg |
10 % |
|
Kwas pantotenowy |
5,72 mg |
95 % |
|
Witamina C |
32,87 mg |
55 % |
|
Witamina B12 |
0,68 mg |
68 % |
|
Biotyna |
0,08 mg |
57 % |
|
Sód |
12 mg |
|
|
Wapń |
30 mg |
|
|
Magnez |
3 mg |
|
|
Potas |
20 mg |
Data przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy!
(przeważnie
rok, albo dłużej!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|