Omega 3
W naszej codziennej diecie opartej o żywność produkowaną masowo kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 spożywane są w zbyt małych ilościach. Najnowsze odkrycia naukowe dowodzą, że kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu odgrywając bardzo ważną rolę dla:
tkanki mózgowej (60% naszego mózgu to kwasy Omega-3!!!), syntezy hormonów (stanowią składnik do budowy serotoniny i dopaminy - hormonów szczęścia), każdej komórki organizmu (stanowiąc m.in. o jakości błony komórkowej ) siatkówki oka. która zbudowana jest min. z kwasów tłuszczowych Omega-3
Zalety produktu Omega-3+E firmy PM. International.
naturalne pochodzenie składników (Omega-3 pozyskiwania z łososia wód północnych żyjącego w warunkach naturalnych) dzięki NanoSolve micelizacji 5 krotnie szybsze i lepsze wchłanianie niż produktów kapsułkach zawiera lecytynę, kwasy tłuszczowe EPA i DHA – 60% i zmicelizowaną wit. E dzięki technologiom szybkiego transportu (NTC) i synergicznego działania (NGP) niezwykle szybkie efekty stosowania, odczuwalne już w pierwszych dniach suplementacji wolna od konserwantów wykonana zgodnie z normami GMP produkt opatentowany – zgłoszenie patentowe Nr 10[zasłonięte]195
Kwasy Omega-3 są również ważne dla rozwoju dziecka w okresie ciąży. Dlatego o wzbogacaniu diety w wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 muszą pamiętać kobiety ciężarne.
Obecna dieta obfituje w kwasy tłuszczowe Omega-6, które w nadmiarze są przyczyną stanów zapalnych i min. chorób nowotworowych. Optymalny stosunek Omega-3 do Omega-6 powinien wynosić 1:4 natomiast kształtuje się na poziomie 1:20.
DZIAŁANIE:
reguluje ciśnienie i poprawia przepływ krwi ( zapobiega sklejaniu się płytek) reguluje poziom cholesterolu, poprawia stosunek HDL do LDL wzmacnia serce i wspomaga regenerację wątroby wpływa korzystnie na wzrok reguluje poziom cukru we krwi poprawia funkcjonowanie stawów korzystna dla pracy nerek poprawia stan i wygląd skóry
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|