Saszetki jogurtu FITLINE ALL-IN-1000 PLUS firmy PM International Aby jogurty dobrze działały na jelita należy pamiętać o 2 ważnych warunkach: a) obecne w jogurcie bakterie probiotyczne dotrą nienaruszone do jelit - najczęściej są niszczone przez kwasy żołądkowe w czasie przechodzenia przez żołądek b) zawierają wyłącznie naturalne składniki, odpowiednie kultury żywych bakterii i są wolne od konserwantów, środków żelujących itd. FitLine All-in-1000 to tzw. jogurt probiotyczny. Jego główna cechy to: - obecność ogromnej ilości bakterii lactobaccillus acidophillus; - PH tak dobrane, żeby skrócić do minimum czas przebywania jogurtu w żołądku. Jest to produkt, który bardzo skutecznie odnawia florę bakteryjną jelit przyczyniając się do lepszego wydalania toksyn z organizmu oraz do lepszego trawienia i przyswajania pożywienia. Przy jego pomocy organizm skuteczniej zwalcza i wydala grzyby, wirusy i inne wrogie substancje. Skład: Wzbogacone białko słodkiego mleka w proszku, inulina (19,7%), niacyna, kultury bakterii - laktobacillus acidophilus La-5, Bifidobakterium Bb-12, StreptococcusThermophilus, Laktobacillus delbruecki subsp.Bulgaricus. Jogurt Probiotyczny ALL-IN-1000? Probiotic „probiotyczny”. Co właściwie znaczy to słowo? Probiotica („probiotyczny” = „dla życia”) są mieszankami spożywczymi z żywymi mikroorganizmami, które tak wpływają na stosunek wspomagających zdrowie do szkodliwych mikroorganizmów przewodu pokarmowego, że powstają z tego pozytywne efekty dla całego organizmu. Probiotica odbudowują wspomagającą zdrowie florę bakteryjną jelit i wzmagają jej rozwój. Zalety produktu ALL-IN-1000 Plus: *Wzrost bakterii chorobotwórczych jest znacznie hamowany. Bakterie probiotyczne wytwarzają w jelitach „złe warunki środowiskowe” dla bakterii chorobotwórczych tak, że te ostatnie nie mogą rosnąć. *Bakterie chorobotwórcze produkują enzymy, które tworząc komórki rakotwórcze mogą spowodować raka. Badania wykazały, że probiotica znacznie ograniczają aktywność enzymotwórczą. *Znamiennie zwiększają się obronne mechanizmy odpornościowe. *Znacznie zmniejsza się lub zanika zupełnie ryzyko zachorowania na biegunkę. *Łagodzone są lub w ogóle nie występują symptomy często występującej grzybicy wywołanej przez grzyb Candida albicans. *Po lub podczas podawania antybiotyku przyspiesza się odbudowa zdrowej flory bakteryjnej jelit. *Dzięki probioticom redukuje się usadawianie się na błonie śluzowej żołądka Helicobacter pylori, które uważa się za odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka i raka żołądka. *Na nietolerancję laktozy (cukru mlekowego) cierpi ok. 30 % społeczeństwa Europy. Prowadzi ona do biegunek. Osoby nie tolerujące laktozy muszą unikać mleka i produktów mlecznych (naszych najważniejszych dostawców wapnia!). Probiotica znacznie poprawiają tolerancję laktozy. All-In-1000 to JOGURT PROBIOTYCZNY, do samodzielnego przyrządzenia. 1 saszetka wystarcza na przygotowanie 1 litra jogurtu. Kupując jogurt All-In-1000 wiemy, że będziemy sporządzać go okresowo.
Sporządzanie jogurtu ułatwia wygodny termos FitLine (Jogurtownica). Sprawia on, że sporządzanie jogurtu jest łatwe i bezproblemowe dla każdego. Wystarczy tylko:
Wsypać zawartość saszetki do odtłuszczonego mleka i dokładnie wymieszać, tak aby nie było żadnych grudek. Wlać do mniejszego pojemnika, szczelnie zamknąć i wycisnąć powietrze Do większego pojemnika wlać wrzątek do wysokości słupków Wstawić w to mniejszy pojemnik, i zamknąć pokrywą. Zostawić na co najmniej 12 godzin w temperaturze pokojowej. Im dłużej, tym bardziej intensywny wyjdzie jogurt, najlepszy wychodzi po czasie 12 - 15 godzin. Potem można mniejszy pojemnik z gotowym jogurtem przechowywać w lodówce. 1 litr produktu gotowego do spożycia przygotowany jest z 50,5 g proszku i ok. 1 litra chudego mleka (0,3 % tłuszczu)
NA TEJ AUKCJI SPRZEDAJĘ TYLKO SASZETKI JOGURTU DO SAMODZIELNEGO PRZYGOTOWANIA POLECAM !!!
zapraszam po inne produkty FitLine
Ewka-E27
|