Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FISSLER SZYBKOWAR VITAVIT PREMIUM 8 L GARNEK !

09-02-2014, 14:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 999 zł     
Użytkownik swiatkuchni__com
numer aukcji: 3872880091
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 8   
Koniec: 09-02-2014 14:00:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SZYBKOWAR VITAVIT PREMIUM 8 L
           
- Najedź myszą aby powiększyć lub kliknij
by otworzyć duże zdjęcie.
Opis produktu
zestaw składa się z dwóch elementów
  • garnek 8 L,
  • specjalna pokrywa szybkowarowa
kategoria Szybkowary (kliknij by zobaczyć więcej z tej kategorii)
Cechy produktu
materiał najwyższej jakości nierdzewna stal szlachetna
dno CookStar - wielowarstwowe, akutermiczne, długo utrzymujące ciepło
pojemność 8 L
kuchenki wszystkie rodzaje tj. indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne, halogenowe
uchwyty wytrzymałe tworzywo - wygodne, ergonomiczne i bardzo praktyczne.
zmywarka nie
opakowanie ozdobne pudełko
gwarancja 3 lata
producent Fissler GERMANY
Informacje dodatkowe

 

Szybkowary FISSLER to nowa generacja szybkowarów FISSLER została opracowana w oparciu o 55-letnie doświadczenie. Zarówno dawniej, jak i teraz szybkowary umożliwiają szybkie przyrządzenie potraw z zachowaniem witamin. Szybkowar VITAVIT wyznacza nowe standardy pod względem komfortu obsługi i designu.

 

 

Gotowanie pod ciśnieniem jest szczególnie wygodne. Ten nowo zaprojektowany model oferuje ekskluzywne dodatkowe funkcje: uchwyt bezpieczeństwa, regulowane odparowywanie i skalę pomiarową. Najważniejsze: innowacyjna funkcja gotowania na parze. Posiada bezciśnieniowe stopnie gotowania i pozwala gotować indywidualnie zaglądając, mieszając i przyprawiając potrawy w każdej chwili. Model ten posiada również wiele podstawowych cech takich jak: wyjątkowo łatwe pozycjonowanie, dwa regulowane poziomy gotowania i wskaźnik zamknięcia, ale również wymienny uchwyt. Wyświetlacz z funkcją gotowania oparty na kolorach świateł ułatwia kontrolowanie procesu gotowania informując kiedy należy wyłączyć piekarnik lub gdy temperatura jest zbyt wysoka.

 

 

Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyższających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70%.

 

 

Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witamin, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny !

 



SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE

Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70%



Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witami, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny !


OPIS, CECHY ORAZ ZALETY SZYBKOWARU:

- OSZCZĘDNOŚĆ CZASU - DO 70 %
- OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII - DO 50 %
- ZDROWE GOTOWANIE - WITAMINA C POZOSTAJE W POTRAWIE W 34 % A PRZY GOTOWANIU W SZYBKOWARZE DO 65 %
- KOLORY, WITAMINY , SOLE MINERALNE POZOSTAJĄ W POTRAWIE

BEZPIECZEŃSTWO !

Szybkowary wyposażone są w różne elementy, które dbają o bezpieczeństwo szybkowaru.


SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU:
- odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie
- postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę


MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA:

- duszenie mięsa
- zupy i dania z "jednego garnka"
- warzywa i ziemniaki
- przyrzadzanie ryżu
- przyrzadzanie ryb
- smażenie
- przyrządzanie mrożonek
- wekowania
- przyrzadzanie soku
- sterylizacja

KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA:
- rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki)
- wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką.
- pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania.
- dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml
- garnek zamknąć
- wybrać tryb gotowania i podgotować


ORIENTACYJNE CZASY GOTOWANIA:

Wieprzowina
Gulasz 15-20 min
Pieczeń wieprzowa 25-30 min
Golonka (pieczona) 30-35 min
Golonka (surowa) 30-40 min
Cielęcina i wołowina
Cielęcina ( w kawałkach) 5-6 min
Pieczeń cielęca 15-20 min
Nóżka cielęca 15-20 min
Gulasz wołowy 15-20 min
Kawałki golonki (na zupę) 20-25 min
Rolada / pieczeń z polędwicy 20-25 min
Pieczeń wołowa 30-40 min
Drób
Pierś / udko z kurczaka 10-15 min
Pierś / udko z indyka 20-25 min
Kura na rosół 25-35 min
Dziczyzna i jagnięcina
Comber sarni ok 15 min
Pieczeń z sarny ok 20 min
Gulasz z jelenia 15-20 min
Pieczeń z jelenia ok 25 min
Gulasz z dzika 15-20 min
Pieczeń zajęcza 15-20 min
Pieczeń jagnięca 15-20 min
Ryby
Potrawka rybna 3-4 min
Łosoś 5-6 min
Halibut 6-7 min
Karmazyn 7-8 min
Zupy
Zupa jarzynowa 4-6 min
Zupa ziemniaczana 6-8 min
Zupa gulaszowa 10-15 min
Rosół wołowy 35-40 min
Warzywa
Karczoch (w całości) 15-20 min
Kalafior / brokuły (różyczki) 2-3 min
Kalafior w całości 8-10 min
Groszek zielony 5-7 min
Marchew 4-6 min
Kapusta czerwona / biała 7-10 min
Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) 8-10 min
Ziemniaki w mundurkach (całe) 12-15 min
Zboża
Owies 8-9 min
Pszenica 8-9 min
Jęczmień 8-9 min
Żyto 8-9 min
Orkisz 8-9 min
Wysyłka
Zamówione u nas towary zostają wysłane najszybciej jak to mo­żli­we. Zazwyczaj kurier pojawia się w ciągu 24-48 godzin od mo­men­tu złożenia zamówienia i po­twier­dze­nia wpłaty.

Przesyłka kurierska 0,00
Przesyłka kurierska pobraniowa 0,00
Wysyłkę realizujemy firmą

Numer konta
78 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 662388

 
Informacje o firmie
InterNOVA M.M. Cywiński Spółka jawna jest autoryzowanym dystrybutorem wiodących na rynku marek w segmencie AGD. Prowadzimy sprzedaż hurtową, detaliczną, zaopatrujemy sieci gastronomiczne w produkty najwyższej jakości. Wielu naszych klientów może zaświadczyć o naszej rzetelności, uczciwości i profesjonalizmie przeprowadzonych transakcji. Od 1997r., czyli początku istnienia firmy, naszym głównym celem jest człowiek i jego zadowolenie. Zapraszamy do naszych salonów firmowych znajdujących się w Katowicach, Bytomiu, Czeladzi i Zabrzu, stanowiących doskonałą sieć dystrybucyjną, która w połączeniu z profesjonalizmem personelu gwarantuje pełne zadowolenie dla obydwu stron - Państwa i nas.

Wszystkie oferowane przez nas produkty są fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach, posiadają gwarancję producenta.
InterNOVA Sp. j.
M.M.Cywiński

ul. Siemianowicka 98
41-902 Bytom

NIP 626[zasłonięte]296-08
REGON 241[zasłonięte]070

(32)[zasłonięte]428-28
602 [zasłonięte] 33 27
666 [zasłonięte] 09 39

[zasłonięte]@swiatkuchni.com
Certyfikaty