Woda pełna smaku i zdrowia
Filtry magnezowe zapewniają nie tylko skuteczne oczyszczanie wody, ale także wzbogacają ją o magnez, który jest podstawą zdrowej diety i utrzymuje nasz organizm w równowadze.
Magnez potrzebny jest do życia jak woda. Dlaczego więc tego nie połączyć i pić wodę bogatą w ten biopierwiastek? Właśnie takie rozwiązanie proponuje swoim klientom marka Dafi, oferując im filtry Aquamag, których zasyp został wzbogacony o jony magnezu. Stosując je w kuchni, można nie tylko oczyścić wodę kranową, zmiękczyć ją i pozbawić chloru, ale także wzbogacić o magnez. Dzięki temu kawa, herbata, sok lub potrawy przygotowane na bazie przefiltrowanej wody staną się jeszcze smaczniejsze, a przede wszystkim będą źródłem magnezu w codziennej diecie.
Organizm ludzki najlepiej przyswaja magnez właśnie z wody, ponieważ wypita przez nas woda nie przechodzi przez skomplikowane procesy trawienne. Pijąc więc wodę przefiltrowaną przez wkład Aquamag, można mieć pewność, że niedobór magnezu będzie codziennie niwelowany. Dzięki temu zapobiegnie się stanom zmęczenia, depresji, skurczom mięśni, schorzeniom układu krążenia itp.
Znajdujący się wewnątrz wkładu DAFI węgiel aktywny jest impregnowany normatywną ilością srebra, co zapobiega rozwojowi drobnoustrojów wewnątrz wkładu filtrującego przez okres jednego miesiąca. Jeden wkład filtrujący przystosowany jest do przefiltrowania od 150 do 200 litrów bardzo twardej wody (ok. 213,6 mg CaCO/dm3). Przy wodzie o mniejszym stopniu twardości wydajność wkładu będzie odpowiednio większa.
WKŁADY FILTRUJĄCE DAFI SĄ UŻYTKOWANE
TAKŻE PRZEZ POSIADACZY DZBANKÓW:
BRITA, KENWOOD, LAICA, ANNA, TIP, ARO