Figi niesiarkowane, suszone na słońcu
Są wyśmienitym, lekkostrawnym dodatkiem do kompozycji musli, ciast, lodów i deserów. Doskonale sprawdzają się jako samodzielna przekąska. Są bogatym źródłem naturalnych składników. Dlatego są polecane wszystkim, którym zależy na zdrowiu.
FIGI – suszone są największym źródłem błonnika ze wszystkich bakalii, przez co są niezawodne na zaparcia oraz ułatwiają spalanie tłuszczu. Figi pomagają na wrzody żołądka, są ponadto dobrym źródłem wapnia, żelaza i fosforu. Mają duże znaczenie lecznicze. Z owoców figi produkuje się sok, który działa wzmacniająco na serce i naczynia wieńcowe. Figi gotowane w mleku uśmierzają ból gardła i kaszel. Z owoców można również przyrządzać nalewkę, która łagodzi duszności przy astmie. Nasiona figowca działają lekko przeczyszczająco. Suszone figi posiadają około 50% cukrów, które działają konserwująco i dlatego nadają się one do długiego przechowywania
Waga netto: 150g Skład: 100% figi suszone na słońcu Wartości odżywcze na: 100 g Tłuszcze: 1,0 g Węglowodany: 64,0 g Białko: 3,0 g Produkt z ekologicznych upraw: Tak Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: PL-EKO-07
|
|