Figi suszone 500 g - Agnex - Turcja
Figi są owocami, a dokładniej owocostanami figowca pospolitego uprawianego
głównie w basenie Morza Śródziemnego. Z jego uprawą można się również spotkać
na pozostałych kontynentach. W Polsce figi występują w postaci suszonych owoców,
które są bogatym źródłem witaminy C, witamin z grupy B oraz minerałów niezbędnych
dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Mogą być stosowane jako
przekąska lub dodatek do ciast i deserów.
Dlaczego warto spożywać suszone figi:
spośród wszystkich owoców zawierają najwięcej wapnia,
zawartość magnezu korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację,
wspomagają pracę serca,
zapobiegają zachorowaniom na nowotwory jelit i piersi,
obniżają poziom cholesterolu we krwi,
działają wzmacniająco i antybakteryjnie.
Przeciwwskazania:
nie poleca się spożywanie fig dla osób chorych na cukrzycę lub
będących na diecie nisko - sodowej.
Kraj pochodzenia:
Turcja
Pozwól sobie na chwilę ze zdrową naturą.