Przedmiotem aukcji jest FIDEUA.
Hiszpańska, tradycyjna i bardzo smaczna potrawa, będąca alternatywą paelli.
Jest to potrawa z makaronu i owoców morza.
Opakowanie zawiera gotową potrawę, należy dodać tylko wody i oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania:
1. Wlać na patelnię lub do rondelka 0,5 litra wody i łyżkę oliwy z oliwek
2. Doprowadzić wodę do wrzenia
3. Wsypać zawartość torebki i mieszać, tak aby cały makaron znalazł się w wodzie
4. Gotować na średnim ogniu (ok 5 min.), bez przykrycia, cały czas mieszając. Zaczekać aż sos nabierze pożądanej konsystencji
Fideua podawana jest najczęściej z hiszpańskim sosem alioli (sos czosnkowy).
Składniki:
Makaron fideua (83%): semolina z pszenicy durum.
Sos (17%): czosnek, aromaty (zawierają seler i soję), sól, krewetki (14%), pomidory, ekstrakt z drożdży, ryby (8,3%), skrobia pszenna, olej roślinny, mąka pszenna, oliwa z oliwek extra virgen (2,5%), cebula, przyprawy, aromatyczne zioła.
Może zawierać śladowe ilości mleka i jajek
Najlepiej spożyć przed: 06-2015
Waga netto: 131g
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Zapraszam na pozostałe aukcje, na których znajdą Państwo inne przyprawy i składniki kuchni hiszpańskiej i śródziemnomorskiej.