Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FERMICRU LS2 suszone drożdże winiarskie - hit !!!

04-10-2014, 23:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.30 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4.30 zł     
Użytkownik swiatdrozdzy
numer aukcji: 4578509236
Miejscowość Rzeszów
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 2    Wyświetleń: 18   
Koniec: 04-10-2014 22:55:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Świat Drożdży S.C.

35-011 Rzeszów
ul. Dojazd Staroniwa 2/31


Tel.:
+48 [zasłonięte] 266 006
+48 [zasłonięte] 371 800


E-mail: [zasłonięte]@swiatdrozdzy.pl

 

mbank

31 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 744174

Wysyłka

Sposób wysyłki:


  1. List priorytetowy 5zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).
  2. List polecony ekonomiczny 4zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).

 

FERMICRU LS2 suszone drożdże winiarskie

Specyfikacja produktu

Cena: 4.30 zł

Opis produktu

FERMICRU LS2 aktywne drożdże winiarskie

Uzyskanie wina z moszczu owocowego zawdzięczamy drobnoustrojom – konkretniej dużej grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Stosowane w przemyśle winiarskim, specjalnie wyselekcjonowane i udoskonalane w laboratoriach, szlachetne drożdże winiarskie podzielone są na szereg ras w zależności od preferencji substratowych (rodzaju owoców, stężenia cukru), szybkości i wydajności produkcji alkoholu.

Fermicru LS2 (Saccharomyces bayanus)- do win białych, czerwonych oraz różowych. Doskonałe do win musujących. Charakteryzują się szybkim i pełnym odfermentowaniem, bardzo małą ilość osadu i szybkim klarowaniem. Tolerancja na alkohol do ok16%

Użytkowanie

W przypadku drożdży suszonych fluidalnie, wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jest konieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnej rehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturze pokojowej.

 


© PanelReklamowy


© PanelReklamowy