Biały
pojemnik fermentacyjny z pokrywą - pojemność 33L.
Plastikowy biały pojemnik fermentacyjny o pojemności 33
litrów, przeznaczony do przeprowadzenia wstępnej
fermentacji owoców oraz fermentacji brzeczki piwnej.
Pojemnik charakteryzuje się wysoką jakością i
wytrzymałością. Idealnie zastąpi szklany balon lub gąsior
na wino. Dzięki możliwości ustawiania jeden na drugim
pojemniki zajmują znacznie mniej miejsca przy fermentacji
większych nastawów wina lub piwa domowego. W przeciwieństwie
do szklanych balonów na wino bardzo łatwo go umyć i
przechowywać (puste pojemniki można składać
jeden w drugi dzięki czemu zajmują mało miejsca.).
Fermentator dopuszczony do kontaktu z żywnością,
posiada atest PZH HZ/09221/01 zgodny z normą ZN-97/PTSI/055-33.
Do każdego pojemnika dołączona jest pokrywa gwarantująca
szczelne zamknięcie.
Dane techniczne:
pojemność całkowita |
33,10 L |
pojemność użytkowa
ISO |
31,50 L |
średnica przy
pokrywie |
38 cm |
średnica przy
dnie |
32 cm |
wysokość |
37 cm |
waga |
1 kg |
max. temperatura
medium |
120 C |
max. obciążenie
dolnego wiadra |
70 kg |
Na życzenie kupującego możemy wykonać
otwór w pokrywie na uszczelkę pod rurkę fermentacyjną,
oraz w pojemniku możemy nawiercić otwór służący do
montażu kranika spustowego.
Pamiętaj: aby mieć
w pełni wyposażony fermentator musisz dokupć jeszcze
kranik spustowy, rurkę fermentacyjną i uszczelkę do
rurki fermentacyjnej. Wszystkie te rzeczy
znajdziesz na naszych aukcjach.
Zapraszamy
na inne nasze aukcje !!!
TUTAJ
znajdziesz 19
różnych zestawów surowców do sporządzenia
wyśmienitego piwa.
Z zestawu uzyskasz do 46
butelek, klarownego, nagazowanego piwa z gęstą
pianą. W rewelacyjnej cenie niewiele ponad 1zł
za 0,5l !!!
Nie
czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów
domowych.
Kup jeden z zestawów i sporządź sobie piwo jakie
lubisz.
W
produkowaniu piwa naprawdę nie ma nic trudnego!!!
Tutaj nie trzeba żadnych
skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około
20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a
w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które
nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz
mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa
jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem
niż produkowanie wina!!!
Stosując się do wskazówek
zawartych w dołączonej instrukcji uzyskasz doskonale
nagazowane, klarowne piwo z gęstą białą pianą, a
znajomi nie będą chcieli uwierzyć, że tak dobre piwo
można zrobić samemu.
Sprawdź sam !!!
Zgodnie z art. 3 pkt. 1 ustawy z dnia 22
stycznia 2004 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów
winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku
wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292) piwo sporządzane
w domu uważane jest za napój niskoalkoholowy będący
napojem o rzeczywistym stężeniu alkoholu od 0,5% do 8,5%
objętościowych, otrzymanym metodą całkowitej lub częściowej
fermentacji alkoholowej nastawu. Sporządzanie
takiego właśnie napoju na użytek własny jest
dozwolone.
Pamiętaj !!! Piwo oraz wino
jak każdy inny napój alkoholowy należy spożywać z
umiarem. Piwa ani wina przygotowanego w domu nie wolno
sprzedawać. Kierowanie pojazdem mechanicznym pod wpływem
alkoholu jest zabronione i surowo karane.
|