stonka ziemniaczana piętnówki
|
ziemniak
|
0,8-1 ml w 1,5-4 l wody/100m2 1,5 ml w 1,5-4 l wody/100m2
|
wciornastki mszyce, gąsienice zjadające liście i inne owady szkodliwe
|
ozdobne
|
0,025% (2,5-5 ml środka w 10 l wody) 0,15-0,2% (1,5-2 ml środka w 10 l wody)
|
brudnica mniszka, osnuja gwiaździsta, zasnuje i larwy innych owadów żyjące w oprzędach boreczniki, strzygonia i inne gąsienice szkodliwych motyli szeliniak sosnowiec i inne ryjkowce
|
leśnictwo
|
0,75-1 ml/100m2 0,6-0,75 ml/100m2 0,5-1% (5-10 ml środka w 1 litrze wody)
|
piędzik przedzimek, zwójkówki i inne gąsienice zjadające liście, szkodniki minujące, miodówki, mszyce, znamionówka tarniówka, namiotnica gruszowa, owocówka jabłkóweczka, kwieciak jabłkowiec, nasionnica trześniówka, misecznik śliwowy
|
drzewa owocowe
|
1,5-1,8 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
mszyce, pryszczarki, brzęczak porzeczkowy, piłecznica agrestowa, plamiec agreściak, kwieciak malinowiec, kistnik malinowiec, chrząszcze opuchlaków i inne szkodniki przezierniki
|
jagodowe
|
1,5-1,8 ml w 5-9 l wody/100m2 2,3 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
bielinek kapustnik i rzepnik, piętnówka kapustnica, tantniś krzyżowiaczek mszyca kapuściana chowacze łodygowe i pchełki
|
kapustne, chrzan
|
0,7-0,9 ml w 2-6 l wody/100m2 1,2 ml w 2-6 l wody/100m2 0,9 ml w 2-6 l wody/100m2
|
stonka ziemniaczana
|
pomidor
|
0,9 ml w 2-6 l wody/100m2 |
oprzedziki, mszyca grochowa, pachówka strąkóweczka wciornastki
|
groch
|
0,9 ml w 2-6 l wody/100m2 0,7 ml w 2-6 l wody/100m2
|
wciornastki, chowacz szcypiorak, wgryzka szczypiorka
|
cebula, por
|
0,9 ml w 2-6 l wody/100m2 |
oprzędziki, strąkowiec bobowy, mszyca trzmieiinowo- burakowa
|
bób
|
0,9 ml w 2-6 l wody/100m2 |
zmieniki
|
rośliny warzywne- plantacje nasienne
|
1,5 ml w 2-6 l wody/100m2 |
mszyce, wciornastki i inne owady szkodliwe
|
pomidor, ogórek, papryka, oberżyna (pod osłonami)
|
0,015% (1,5 ml środka w 10 l wody)
|
muchówki
|
pieczarka
|
2 ml środka/100m2
|
gąsienice, chrząszcze, mszyce, zmieniki i inne owady szkodliwe
|
rośliny zielarskie
|
0,03% (3 ml środka w 10 l wody)
|