Kontakt
Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl
Regulamin
1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.
Wysyłka
Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
Właściwości produktu
Masa netto: 500g
Termin przydatności: 11.2012
Kraj pochodzenia: Chiny
Certyfikat BIO: 100% organic NOP certified by CU 800356
Fasola mung zwana jest inaczej złotą fasolą, posiada bowiem nasiona w kolorze jasnożółtym lub jasnozielonym. Jej strąki i nasiona są łatwo strawne, stanowią także dobre źródło manganu, magnezu, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. Ze względu na na swe walory odżywcze oraz smakowe uznawana za królową kiełków. Uprawiana w krajach Dalekiego Wschodu, szczególnie popularna w Chinach i Indiach.
Wspomaga proces odtruwania i odkwaszania organizmu, ułatwia usuwanie toksyn i złogów z układu naczyniowego. Wskazana jako stały element zdrowej diety. Wspiera profilaktykę i leczenie chorób układu krążenia. Szczególnie polecana w postaci kiełków, które należy sparzyć przed użyciem.