FASOLKA CZARNA BIO 400 g - BIO PLANET
Skład:
fasolka czarna* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis:
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych, które dzięki fasoli stanowią pełnowartościowy i bardzo odżywczy posiłek.
Sposób przygotowania:
fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 295 kcal (1241 kJ)
BIAŁKO - 22,5
WĘGLOWODANY - 36,2
TŁUSZCZ - 1,3
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 295 kcal (1241 kJ)
BIAŁKO - 22,5
WĘGLOWODANY - 36,2
TŁUSZCZ - 1,3
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.