FASOLKA ADZUKI BIO 400 g - BIO PLANET
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych. Sposób przygotowania:
fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Pozwól sobie na chwilę z naturą.
Skład:
fasolka adzuki* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 349 kcal (1478 kJ) kJ / kcal tłuszcz - 1.60 g
węglowodany - 58.40 g
białko - 21.50 g
Informacja alergenna
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko
(łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce
zawierające ww. alergeny.
Zróbmy krok w stronę natury już dziś.