
Fasola Mung nasiona na kiełki - 500 g WYSYŁKA GRATIS!

Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
Fasola mung (Vigna radiata), podobnie jak inne rośliny
strączkowe jest nieocenionym źródłem białka. Wyhodowano ją w Chinach,
specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w
procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki
zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Fasola mung oprócz znacznych
ilości białka, zawiera wszystkie ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i
E) oraz sole mineralne. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom
„złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy,
które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco.
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona
należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka
godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą
wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub
ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w
cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5
dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 500 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń,
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad
budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|