|
FASOLA MUNG – nasiona na kiełki
Phaseolus aureus
40 g
Fasola Mung należy do najważniejszych warzyw strączkowych Chin i jest tam powszechnie użytkowana. Kiełki tej fasoli są bardzo smaczne i jędrne. Stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynk i witamin : E, B2, B1, B6, B3. Obniża poziom „złego cholesterolu”. Najlepiej spożywać w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Produkcję kiełków najlepiej prowadzić na kiełkownicy. Można je produkować także w słoiku. Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzi letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
na moich aukcjach do nabycia kiełkownice w atrakcyjnych cenach
Produkcja 2012.ważność 2015
|
|
|
|
PHU SHANGRI-LA
ul.Słupska 123, Poznań
TEL. 608[zasłonięte]225 (godz.9-13)
|
|
Poczta polska
Przesyłki są nadawane następnego dnia po zaksięgowaniu wpłaty
Odbiór osobisty po uzgodnieniu terminu
|
|
Konto bankowe
26 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 367207
|
|
|