Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Fasola Mung nasiona na kiełki - 40 g kiełkownica

17-01-2012, 5:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.10 zł     
Użytkownik frezja_23
numer aukcji: 2046823265
Miejscowość Kadzidło
Wyświetleń: 11   
Koniec: 17-01-2012 05:31:05

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Sadowniczy_pl

Kadzidło 41

07-420 Kadzidło

NIP: 739[zasłonięte]309-43

Numer wpisu: 37504

REGON: 750[zasłonięte]269

 

795-[zasłonięte]-328

[zasłonięte]@gmail.com

34[zasłonięte]683



40 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]8020002 [zasłonięte] 013666

Sadowniczy_pl

Kadzidło 41

07-420 Kadzidło

 

Towar jest wysyłany zarówno po otrzymaniu płatności na konto jak również za pobraniem. Wystawiamy fakturę VAT.


DPD

WPŁATA:

15zł


POBRANIE:

26zł

 

WYSYŁKA GRATIS - przy wpłacie na konto bankowe dla zamówień powyżej 100 zł zawierających nasiona na kiełki


Zamówienia są realizowane na bieżąco według kolejności ich składania.


 

 

 

Fasola Mung nasiona na kiełki - 40 g



Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy.


 

 Fasola mung (Vigna radiata), podobnie jak inne rośliny strączkowe jest nieocenionym źródłem białka. Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Fasola mung oprócz znacznych ilości białka, zawiera wszystkie ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.

Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco.

Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób: nasiona należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5 dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
 

Gramatura: 20 g





KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE

Zobacz inne moje aukcje (frezja_23):

 

 

Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:


- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń,
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".

Aukcja stworzona 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>012-01 14:06:36 przez sklep oparty na systemie IAI-Shop.