Fasola Mung nasiona na kiełki - 40 g
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy.
Fasola mung (Vigna radiata), podobnie jak inne rośliny strączkowe jest nieocenionym źródłem białka. Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Fasola mung oprócz znacznych ilości białka, zawiera wszystkie ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco.
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób: nasiona należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5 dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 20 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów, - wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, - proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji, - szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna, - utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|