Fasola mung jest nieocenionym źródłem białka. Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola. Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
Czas namaczania nasion to10-12 godzin .
Czas kiełkowania to 4-6 dni .
Spożywać podduszone lub surowe .
Licytujesz : 1 opakowanie nasion nasion na kiełki
WAGA : AŻ 250 GRAM !!!
NA TEJ AUKCJI OSZCZĘDZASZ - NIE PŁACISZ ZA KILKA
MAŁYCH TOREBEK TYLKO TANIEJ ZA JEDNĄ DUŻĄ
WAŻNE : KUPUJĄC NA KILKU AUKCJACH LUB KILKA PRZEDMIOTÓW POKRYWASZ
TYLKO JEDEN KOSZT WYSYŁKI UZALEŻNIONY OD WAGI PRZESYŁKI .
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU NA POZOSTAŁE AUKCJE
KLIKNIJ TUTAJ
|