|
Fasola mung cała 500g
Fasola mung (Vigna radiata), podobnie jak inne rośliny strączkowe jest nieocenionym źródłem białka.
Wyhodowano ją w Chinach, specjalnie dla pozyskiwania kiełków. Dzięki obecności wytwarzanych w procesie kiełkowania enzymów białko jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola.
Fasola mung oprócz znacznych ilości białka, zawiera wszystkie ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne.
Kiełki fasoli mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu LDL oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.
Kiełki mung stosuje się przede wszystkim w potrawach kuchni chińskiej i wietnamskiej - na zimno lub na gorąco.
Wartości odżywcze kiełków
Witaminy
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne
Wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź, fosfor.
NAJWAŻNIEJSZE ZALETY FASOLI MUNG:
* dzięki dużej zawartości białka roślinnego wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek * obniżają poziom złego cholesterolu LDL we krwi * utrzymują w zdrowiu serce, nerwy, skórę i mózg * chronią organizm przed anemią * zapobiegają i leczą przeziębienia * dzięki zasobności w potas nie dopuszczają do zwiotczenia mięśni, a nawet je ujędrniają * usuwają dolegliwości układu pokarmowego * regenerują organizm, zwiększają odporność * działają korzystnie na włosy, zatrzymują łysienie, pobudzają produkcję cebulek włosowych .
Do każdego zamówionego produktu dokładamy gratisy, żebyś był bardziej zadowolony z zakupów w ROSEHIP
|
|