Fasola Mung (Phaseolus mungo) - nasiona na kiełki 40g
Fasola Mung należy do najważniejszych warzyw strączkowych Chin i jest tam powszechnie użytkowana. Kiełki tej fasoli są bardzo smaczne i jędrne. Stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin: E, B2, B1, B6, B3. Ponadto obniżają poziom złego cholesterolu.
Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
Wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.
Transport:
Na tej aukcji (i na innych posiadających ten wpis) koszt wysyłki jest jeden niezależny od ilości sprzedanych przedmiotów. Kupując na różnych aukcjach pakujemy wszystkie towary do jednej paczki i pobieramy jednorazową opłatę podaną w zakładce "Dostawa i płatność".
UWAGA!!! Jeżeli do paczki trafiają produkty o różnych kosztach wysyłki to obowiązujący i właściwy dla całej przesyłki jest koszt wyższy.
Moje aukcje
Uczyń Swoją przestrzeń piękniejszą!