Fasola mung 500g
Fasola mung jest podstawą diety na Półwyspie Indochińskim. Przygotowuje się z niej sałatki, zupy i gulasze. Wykorzystywana jest jako baza do kotlecików wegetariańskich. Na jej bazie można przygotować wspaniały sos do ryżu czy kaszy. Ugotowaną Fasolę Mung można dodać do tradycyjnej, polskiej sałatki warzywnej.
Już 100g Fasoli Mung (ugotowanej) zaspokaja ponad 50% zapotrzebowania organizmu na błonnik. Dodatkowo ziarna Fasoli MUNG obfitują w białko, witaminy B1, B2, B5, B6, B9(kwas foliowy), K, E, C i A oraz wiele pierwiastków takich jak: magnez, mangan, selen, wapń, fosfor, żelazo, miedź, potas i cynk.
Fasola mung - właściwości: - fasola Mung zawiera duże ilości łatwoprzyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli, - jest bogata w witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne, - posiada właściwości wspomagające obniżenie poziomu tzw. "złego cholesterolu", - zawiera też duże ilości antyutleniaczy, które posiadają właściwości zapobiegające chorobom serca.
Sposób przygotowania Suchą fasolę mung należy namoczyć przez kilkanaście godzin w wodzie. Następnie wylać wodę z moczenia i do gotowania przygotować świeżą. Gotować przez 30-40 minut. Po ugotowaniu i odcedzeniu fasola nadaje się do dalszej obróbki.
Skład: Fasola mung
Kraj pochodzenia: Turcja
Produkt pakowany jest w trwałe opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości produktu, oraz umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Kupuj u sprawdzonego sprzedawcy! Jakość potwierdza "standard allegro" oraz pozytywne komentarze naszych zadowolonych klientów!
|