Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Fasola czerwona Kidney BIO, NATU 400

05-06-2014, 10:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6.50 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4215927959
Miejscowość Wroc?aw
Wyświetleń: 6   
Koniec: 05-06-2014 08:56:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)

Kurierem
Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Paczkomaty InPost

Przelew - 7,99zł


Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie  12,99 zł

 

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

Fasola czerwona Kidney BIO, NATU 400


Fasola Czerwona oprócz wysokiej zawartości białka jest również najbogatszym wśród odmian fasoli żródłem obniżającego cholesterol błonnika.

W połączeniu z pełnoziarnistym ryżem stanowi niskotłuszczowy posiłek bogaty w białko o wysokiej wartości biologicznej.

Fasolka dostarcza dużych ilości molibdenu - pierwiastka niezbędnego do detoksykacji dodawanych do żywności konserwantów (siarczanów).Jest bardzo dobrym żródłem kwasu foliowego, wit.B1,B6, fosforu, cynku, żelaza, manganu, magnezu,potasu, wit.K.

Pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru u osób z cukrzycą. Zazwyczaj podkreśla się właściwości odżywcze fasoli, związane z bogactwem zawartego w niej białka, pomijając jej właściwości antyoksydacyjne. Fasola czerwona zawiera bowiem w okrywie nasiennej liczne przeciwutleniacze.

W fasoli czerwonej znależć można najwięcej polifenoli i skondensowanych tanin w porównaniu do fasoli białej lub brazowej. Skondensowane taniny mają właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Fasolki powinny unikać osobyzagrożone dną moczanową, ponieważ zawiera ona puryny.

Surowa bądż niedogotowana zawiera również substancje - fitohemaglutyniny, które mogą powodować zlepianie się czerwonych krwinek i zaburzenia trawienia.

Należy zatem spożywać dokładnie ugotowaną, wcześniej moczoną przez noc, fasolkę, w której toksyny te ulegają dezaktywacji.

Fasolka kidney dodaje energii nie tylko dzięki temu, że zaopatruje organizm w powolnie ulegające spalaniu węglowodany złożone, lecz także dlatego,że uzupełnia zasoby żelaza, co jest szczególnie ważne dla wegetarian i kobiet mających obfite miesiączki. Spożywanie jej wzmacnia też wątrobę

Zastosowanie : Fasolka czerwona jest składnikiem wielu potraw meksykańskich, zup i sałatek. Można z niej przygotowywać nadzienia do omletów, naleśników, krokietów, a po zmiksowaniu otrzymamy wyśmienitą pastę do kanapek.

Skład: fasola czerwona kidney bio.

Aukcja wystawiona przy użyciu integracji PrestaShop 1.4 z Allegro - Bitelektro.pl
{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}