Fasola Adzuki nasiona na kiełki - 50 g
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
FASOLA ADZUKI: Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego (wit. B9).
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5 dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 50 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów, - wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, - proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji, - szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna, - utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|