Fasola Adzuki nasiona na kiełki - 50 g
Kod: 32441
FASOLA ADZUKI:
Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane
czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej,
skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w
tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo,
wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane
przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego
(wit. B9).
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona
należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka
godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą
wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub
ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w
cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5
dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 50 g
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
Drzewka
owocowe wysyłane są po 30 września według kolejności opłacania
zamówień. Wszystkie moje aukcje poza drzewkami owocowymi są wysyłane na
bieżąco, proszę zatem o nie łączenie zamówień dotyczących drzewek
owocowych z bylinami, różami, nasionami traw i krzewami owocowymi np. borówkami w doniczkach. Można natomiast łączyć aukcje z drzewkami owocowymi.
|
|
|
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy renomę i zaufanie tysięcy klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, używamu specjalnie wymyślonych przez nas opakowań z zamkami.
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad
budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i niezapominamy mówić "Dziekuję".
|
|
|
|