Fasola Adzuki nasiona na kiełki - 500 g
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
FASOLA ADZUKI:
Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane
czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej,
skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w
tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo,
wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane
przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego
(wit. B9).
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona
należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka
godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą
wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub
ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w
cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5
dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 500 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń,
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad
budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|