Nasiona na kiełki - Fasola Adzuki (Vigna angularis) 40g
Fasola Adzuki powszechnie uprawiana jest w Japonii, Chinach i Korei. Jej kiełki stanowią bogate źródło składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
Wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.
Transport:
Na tej aukcji (i na innych posiadających ten wpis) koszt wysyłki jest jeden niezależny od ilości sprzedanych przedmiotów. Kupując na różnych aukcjach pakujemy wszystkie towary do jednej paczki i pobieramy jednorazową opłatę podaną w zakładce "Dostawa i płatność".
UWAGA!!! Jeżeli do paczki trafiają produkty o różnych kosztach wysyłki to obowiązujący i właściwy dla całej przesyłki jest koszt wyższy.
Moje aukcje
Uczyń Swoją przestrzeń piękniejszą!