Przedmiotem dzisiejszej aukcji jest:
Fasola ADZUKI na kiełki
Wysokiej jakości, świeża, bez zanieczyszczeń.
Opakowanie: 250 g. Kraj pochodzenia: Argentyna.
Za zakupy powyżej 50 zł laska wanilii lub 200 gr orzecha arachidowego w karmelu -GRATIS!* (przysługuje jeden gratis do zamówienia, gratis wybierany jest losowo)
Za zakupy powyżej 150 zł koszty przesyłki dzielimy na połowę!*
Za zakupy powyżej 250 zł przesyłka kurierska -GRATIS!*
* Promocja nie dotyczy przesyłek pobraniowych.
Promocje nie łączą się ze sobą.
Fasola adzuki jest źródłem ważnych witamin z grupy: A, B1,B2,B3,B5,B6 i B9. Dodatkowo jest dużą dawką makroelementów takich jak: wapń, żelazo, magnez, cynk, potas, mangan, fosfor, miedź i selen. Ponadto charateryzuje się dużą zawartością błonnika, fitosterolu oraz białka (25%). Kiełki fasoli adzuki (Vigna angularis) są szeroko stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka, oraz wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Stanowią wyjątkowo bogate źródło żelaza, wapnia, oraz niacyny (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane osobom cierpiącym na choroby trzustki i nerek. Smak fasolki adzuki jest podobny do fasolki mung i może być z nią stosowana zamiennie. Można ich używać jako dodatków do sałatek, kanapek, past twarogowych i rybnych. Nadają się również do jedzenia na surowo, a także lekko podsuszone.