Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FASCYNUJĄCE PIWO IMBIROWE GINGER PIWO DOMOWE

27-04-2014, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 55 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 55 zł     
Użytkownik arturnowicki
numer aukcji: 4162219184
Miejscowość Rumia
Licytowało: 1    Wyświetleń: 10   
Koniec: 27-04-2014 14:25:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.

Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35-40 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.

Charakterystyka produktu:

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:
- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,
-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego.

Sposób przygotowania piwa alkoholowego:

Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.
Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.
Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.
Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.

Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:

Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.

 

 

Osobiście przetestowałem oferowane przeze mnie gotowe słody nachmielone i w mojej opinii są godne popularyzacji.

Jak robi się domowe piwo - to bardzo łatwe.Przeczytaj ogólną, ilustrowaną instrukcję.

Sprawdź inne moje aukcje a znajdziesz tam wiele przedmiotów do radosnej twórczości domowej - takiej jak warzenie piwa czy produkcja domowych wędlin

Towar prezentowany na moich aukcjach jest fabrycznie nowy. Na puszkach z ekstraktem mogą być wgniecenia lecz nie stanowi to wady produktu i nie pogarsza jego jakości. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT. Każda partia towaru jest fotografowana, dlatego też zdjęcia są zawsze aktualne. Jeżeli potrzebujesz więcej zdjęć - prześlę je na podany adres. Jestem pasjonatem produktów kuchennych i staram sie dystrybuować przedmioty nieprzeciętne i w miarę możliwości - osobiście przetestowane. Jestem piwowarem, winiarzem i wielbicielem wędlin oraz pieczywa domowej roboty.

Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*

Zapraszam na inne moje aukcje