|
Fackelmann Forma owocówka, tarta 30 cm
Opis
Forma "owocówka", idealna do przygotowania pysznej tarty - rodzaj wypieku z kruchego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słoskie (owoce) jak i słone (np. grzyby, warzywa). Tatra jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Forma owocówka ma nieprzywieralną powłokę, ma specjalnie pofałdowane brzegi. Forma ta wykonana jest z teflonu, posiada nieprzywieralną powłokę, dzięki czemu ciasto nie przywiera do niej. Brzegi formy są pofałdowane w specyficzny sposób, charakterystyczny dla tego rodzaju wypieków. Kruchym ciastem wylepia się dno i brzegi specjalnej formy do pieczenia tart - forma "owocówka", o fałdowanych brzegach. Istnieją trzy metody pieczenia tarty: - równocześnie surowego ciasta z wyłożonym na niego nadzieniem,
- najpierw samego ciasta, a potem już upieczone napełnia się nadzieniem, - najpierw samego ciasta (często z wyłożoną suchą fasolą, która zapobiega rośnięciu ciasta), a dopiero pod koniec pieczenia wykłada się nadzienie.
Zalety produktu
- średnica 30 cm
- powłoka teflonowa
- powłokwa nieprzywieralna
- pofałdowane brzegi
- gwarancja 5 lat
Zdjęcia
|
|
|
|
|
|
Poczta Ekonom, przelew Cena: 8,00 zł
Poczta Priorytet, przelew Cena: 9,00 zł
Firma kurierska, przelew Cena: 30,00 zł
Firma kurierska, pobranie Cena: 36,00 zł | |
|
|