Charakterystyka:
- 20 gram białka w porcji
- Bardzo dobra rozpuszczalnosć
- Brak tłuszczy trans
Whey Protein to wysokiej klasy preparat białkowy zawierająca najwyższej jakości koncentrat białka serwatki. Dzięki mieszance enzymów trawiennych masz pewność, że każda porcja zostanie prawidłowo spożytkowana przez Twój organizm, nie powodując przy tym dolegliwości żołądkowych. Dodatkową zaletą produktu jest świetna rozpuszczalność oraz 15 niezwykle pysznych wariantów smakowych! Produkt firmy Fitness Authority Engineered Nutrition może być stosowany o każdej porze dnia, co czyni go znakomitym uzupełnieniem diety.
W składzie preparatu znajduje się:
- Koncentrat białka serwatki cechujący się bardzo łatwą przyswajalnością ( wartość biologiczna BV=104). Posiada szeroki profil aminokwasów oraz jest idealnym źródłem alfa-laktoalbuminy, laktferyny, wspomagającej odporność oraz laktoperoksydazy, wykazującej działanie bakteriobójcze.
- Kompleks AMINGEN™ jest mieszanką enzymów trawiennych, wzmagających przyswajalność białek poprzez ich rozpad do peptydów
Dawkowanie:
- Dzień Treningowy:
1-3 porcje dziennie
- Dzień Nietreningowy:
1-3 porcje dziennie
Zobacz też:
Uwagi:
Suplement diety / Dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla sportowców.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie lub boku opakowania (min. 3 miesiące przydatności do spożycia).
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Zdjęcia przedmiotów prezentowane na aukcji są dostarczone przez producenta, w związku z tym zdjęcie może nie prezentować rzeczywistego wyglądu towaru, w wyjątkowych przypadkach, może się różnić formą opakowania.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowrzechnianie opisów produktów zamieszczonych w sklepie BODYPAK.PL jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)