So Good Protein® Pancakes to naleśniki białkowe, które powstały na bazie płatków owsianych, mąki owsianej, białka serwatki i jajek oraz innych naturalnych składników odżywczych w postaci liofilizowanych owoców.
Płatki owsiane produkowane z owsa siewnego są bardzo pożywne i zdrowe. Zawierają bardzo wartościowe węglowodany, białko roślinne, nienasycone kwasy tłuszczowe, a także witaminy B1, B6 i E, cynk, żelazo i wapń. W porównaniu z innymi zbożami płatki owsiane zawierają najwięcej błonnika nierozpuszczalnego, który skutecznie obniża poziom złego cholesterolu we krwi LDL oraz oczyszcza naczynia krwionośne ze złogów cholesterolowych. Zawartość błonnika w ziarnach owsa wynosi średnio około 30%. Prozdrowotne właściwości błonnika owsianego związane są z obecnością w jego składzie specjalnej frakcji nierozpuszczalnej w wodzie beta-glukanów.
So Good Protein® Pancakes to naleśniki wzbogacone także o odpowiedniej ilości wartościowe źródła białka uzyskanego z koncentratu białka serwatki i jajek. To także liofilizowane kawałki owoców, które są źródłem naturalnych i przyswajalnych przez organizm witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Antyoksydanty to naturalne substancje biologicznie czynne, które pomagają organizmowi wychwytywać i neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników. So Good Protein® Pancakes nie zawierają aspartamu!
So Good Protein® Pancakes można jeść na śniadanie, obiad, kolację lub w każdej chwili kiedy potrzebujesz pełnowartościowego posiłku, np. po treningu. To danie praktyczne i funkcjonalne, które możesz jeść na ciepło i zimno, zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy w podróż. Jeśli jesteś sportowcem lub osobą aktywną fizycznie naleśniki owsiane zapewnią Ci zawsze i wszędzie dostęp do posiłku z odpowiednią ilością białka, węglowodanów oraz innych substancji odżywczych. Teraz możesz spożywać do woli naleśniki owsiane, które są zdrowe, lekkostrawne i niskokaloryczne. Naleśniki są wprost idealnym posiłkiem dla osób odchudzających się. Zawierają mało kalorii i dużo białka, a dzięki dużej ilości nierozpuszczalnego błonnika wypełniają żołądek. Dają one na długo uczucie sytości i zapobiegają powstaniu uczucia głodu na kilka godzin. Możesz teraz przygotować sobie szybko talerz pełen puszystych, smacznych naleśników owsianych i to zaledwie w kilka minut. Można je jeść prosto z patelni same lub z innymi odżywczymi dodatkami jak miód, masło orzechowe, syrop klonowy, mus owocowy, naturalny jogurt lub świeże owoce.
Kilka sposobów na zwiększenie wartości odżywczych i smakowych naleśników owsianych:
- Posmarować masłem orzechowym lub naturalnym miodem
- Polać syropem klonowym, musem owocowym albo naturalnym jogurtem
- Dodać świeże owoce sezonowe (truskawki, maliny, jagody), gorzką czekoladę lub orzechy, migdały
Informacje żywieniowe
|
Porcja
|
75 g (3 miarki)
|
Białko
|
31,1 g
|
Węglowodany
|
45,0 g
|
w tym cukry
|
10,5 g
|
Tłuszcz
|
7,7 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
3,2 g
|
Błonnik
|
4,8 g
|
Sód
|
1,3 g
|