Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
Masło orzechowe z prażonych orzechów nerkowca pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.
- Bez oleju palmowego
- Bez dodatku cukru
- Bez soli
Masło orzechowe So Good! Cashew Butter to produkt stanowiący źródło białka i błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów. Cukry deklarowane w wartości odżywczej są to cukry naturalnie występujące w orzechach nerkowca. So Good! Cashew Butter odznacza się wysoką zawartością minerałów: żelaza, cynku, fosforu, miedzi, manganu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA, bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie i prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Przyczynia się też do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek. Kolejny ze składników miedź, między innymi pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Ostatnim ze składników, który w produkcie występuje w dużej ilości jest mangan. Odpowiada on za pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych, przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Skład:
Wartość odżywcza |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
2604 kJ / 628 kcal |
Tłuszcz |
51,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
10,2 g |
Węglowodany |
18,9 g |
w tym cukry |
5,6 g |
Błonnik |
4,3 g |
Białko |
20,6 g |
Sól |
0,0 g |
Minerały |
w 100 g |
Fosfor |
510 mg (73% NRV) |
Magnez |
250 mg (67% NRV) |
Żelazo |
6,2 mg (44%NRV) |
Cynk |
5,7 mg (57% NRV) |
Miedź |
2,0 mg (200% NRV) |
Mangan |
1,8 mg (90% NRV) |
Uwagi: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu.
Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy.
Masa netto: 1 kg