Współpracujemy tylko z producentami lub bezpośrednimi dystrybutorami na Polskę.
Kupując u nas masz gwarancję świeżości i autentyczności sprzedawanych przez nas produktów.
Rewelacyjna jakość!
Masło orzechowe z prażonych migdałów pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.
- Bez oleju palmowego
- Bez dodatku cukru
- Bez soli
Masło orzechowe So Good! Almond Butter to produkt stanowiący źródło białka i o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów. So Good! Almond Butter odznacza się wysoką zawartością witaminy E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i B2 (ryboflawina), która między innymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga zachować zdrową skórę, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Dodatkowo w produkcie mamy wysoką zawartość minerałów: wapnia, cynku, fosforu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Wapń na przykład przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomaga w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego i jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Ostatni ze składników, w które produkt jest bogaty – fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza
|
w 100 g
|
Wartość energetyczna
|
2688 kJ / 650 kcal
|
Tłuszcz
|
55,8 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
4,4 g
|
Węglowodany
|
6,5 g
|
w tym cukry
|
4,0 g
|
Błonnik
|
11,8 g
|
Białko
|
25,4 g
|
Sól
|
0,0 g
|
Witaminy i minerały
|
w 100 g
|
Witamina E
|
24 mg (200% NRV)
|
Ryboflawina
|
0,57 mg (41% NRV)
|
Wapń
|
239 mg (30% NRV)
|
Cynk
|
5,7 mg (57% NRV)
|
Fosfor
|
560 mg (80% NRV)
|
Magnez
|
269 mg (72% NRV)
|
NRV – Referencyjne wartości spożycia
Skład: Migdały prażone (100%).
Uwagi: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy. Produkowany w zakładzie gdzie przetwarzane są orzeszki ziemne, orzechy i sezam.
Masa netto: 1 kg