Europejska Książka KucharskaZdrowe Diety, Zdrowe Serca
Roberto Ferrari, Claudia Florio
oprawa twardaformat 200x260
Dbasz o serce?Jesteś po zawale serca? Masz nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, a może wysoki poziom cholesterolu?
Ta książka została przygotowana specjalnie dla Ciebie przez wybitnych specjalistów z całego świata.
Europejska książka kucharska. Zdrowe diety, zdrowe sercato publikacja wyjątkowa z wielu względów: do jej powstania zaangażowało się 46 towarzystw kardiologicznych z całego świata, stanowi ona zbiór prawie 200 doskonałych przepisów kulinarnych specjalnie opracowanych dla serca i całego układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowo autorzy wyjaśniają Czytelnikowi, czym są choroby układu krążenia, cukrzyca, hipercholesterolemia, a także przekazują wskazówki dotyczące zdrowego trybu życia, doboru odpowiednich składników i sposobu przygotowania posiłków.
Do współpracy przy powstaniu polskiego wydania zaprosiliśmy wybitnych specjalistów w dziedzinie medycyny: Prof. Władysława Grzeszczaka, Prof. Janinę Stępińską, oraz w dziedzinie żywienia: Prof. Wiktora Szostaka i mistrza kulinarnego Roberta Sowę.
Celem autorów było zachęcenie czytelników do dbania o serce poprzez stosowanie zdrowej diety bez rezygnowania z przyjemności jedzenia. Smacznego!
Książka wydana pod patronatem Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego