Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Etykieta biznesu. Przewodnik [nowa]

28-02-2012, 19:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35.40 zł     
Użytkownik ksieg-inter_pl
numer aukcji: 2029945831
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 30-01-2012 15:05:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Etykieta biznesu. Przewodnik

Cook Gwen O., Cook Roy A., Yale Laura J.

Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]60156
  • liczba stron: 136
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: wolters kluwer polska
  • wymiary: 145 x 205 mm
  • Rok wydania: 2009
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:
    Etykieta opisywana w niniejszym przewodniku to nie tylko klasyczny savoir-vivre, dotyczący zasad zachowania przy stole, ubioru czy przedstawiania się, ale także wskazówki odnośnie do tworzenia prawidłowych relacji w trakcie spotkań, komunikacji elektronicznej czy kontaktów międzykulturowych.

    Wprowadzenie
    ROZDZIAŁ I
    Zrozumieć zasady etykiety
    1. Lekcje etykiety - historycznie
    2. Podstawy współczesnej etykiety
    ROZDZIAŁ II
    Tworzenie pozytywnego pierwszego wrażenia
    1. Jak się ubrać, by zrobić dobre wrażenie
    2. Jak przedstawiać siebie i innych
    3. Uścisk dłoni
    4. Zasady rozmów kwalifikacyjnych
    ROZDZIAŁ III
    Utrzymywanie relacji biznesowych
    1. Rozwiązywanie konfliktów
    2. Twoje miejsce pracy
    3. Romanse biurowe
    4. Podróże służbowe
    str. 5 1
    5. Inne potencjalnie konfliktowe sytuacje
    ROZDZIAŁ IV
    Etykieta komunikacji
    1. Etykieta komunikacji
    2. Etykieta komunikacji bezpośredniej
    3. Etykieta rozmów telefonicznych
    str. 6 1
    4. Etykieta korespondencji
    5. Etykieta poczty elektronicznej
    6. Etykieta Internetu
    7. Etykieta wystąpień publicznych
    ROZDZIAŁ V
    Podstawy etykiety biznesowych spotkań przy stole
    1. Podstawy zachowania się przy stole
    2. Podstawy nakrywania stołu
    3. Podstawowe maniery przy stole
    4. Etykieta gospodarza
    5. Etykieta gościa
    ROZDZIAŁ VI
    Specjalne przyjęcia przy stole
    1. Zaproszenia
    2. Oficjalne spotkania przy obiedzie lub kolacji
    str. 9 1
    3. Bankiety biznesowe
    4. Nieformalne spotkania przy stole
    ROZDZIAŁ VII
    Udane spotkania
    1. Przed spotkaniem
    2. Organizacja i efektywność spotkania
    3. Efektywne uczestnictwo w spotkaniu
    4. Komunikacja elektroniczna
    5. Procedura parlamentarna
    ROZDZIAŁ VIII
    Etykieta międzykulturowa
    1. Przygotowania do podróży
    2. Powitania
    str. 1 1 7
    3. Budowanie relacji
    4. Posiłki i wręczanie prezentów
    5. Kobiety i mężczyźni
    Bibliografia
    Indeks

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.