Zastosowanie
Bylica estragon to przyprawa stosowana do licznych dań i dodatków, takich jak omlety zapiekane z pomidorami,sosy (Ravigote, Bernaise, szczawiowo - estragonowy, Gribiche, Lyoński, cytrynowy dodawany do jaj na twardo, tatarski do ryb, pieczeni wieprzowej na zimno, jaj w koszulkach, Remulade (do ryb, jaj na półtwardo, podrobów na zimno, duszona marchewka z estragonem (zioło należy dodać do jarzyny pod koniec duszenia), makrele duszone w sosie pomidorowym (suszony estragon dodaje się do sosu), jajecznica na zimno z majonezem, posypywana posiekanymi listkami zioła, kura pieczona nadziewana zielonym estragonem, surówki wieloskładnikowe, jabłka nadziewane szynką, befsztyki tatarskie, ozory cielęce z pomidorami, kalafiory z korniszonami, gotowane cukinie i pory. Słowo dracunculus pochodzi od łacińskiego wyrazu draco i greckiego drakoon, gdyż w Średniowieczu rośliny tej używano do odstraszania różnych bestii i potworów. Estragon jest także podstawowym składnikiem różnych mieszanek smakowych, np. ziół prowansalskich, bouquet garni.
WAGA: 20 gram
Rafex Producent przypraw - Od samego początku działalności mieliśmy ogromny wybór przypraw jednorodnych, mieszanek przyprawowych oraz soli smakowych.
Nasze przyprawy są znane i cenione przez wielu konsumentów. W swojej ofercie posiadamy tylko dobre przyprawy - przyprawy ziołowe, przyprawy korzenne, mieszanki ziołowe, przyprawy polskie, naturalne przyprawy, przyprawy świata. W naszym asortymencie znajdują się różne rodzaje herbat oraz kaw.
Rafex – dodajemy smaku!
Zapoznaj się także z naszymi pozostałymi aukcjami.
Zapraszamy do zakupów!
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|