Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ENZYMY AMYLAZA DO ZACIERÓW ZBOŻOWYCH NA 100l 10ML

29-12-2014, 16:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 14.50 zł     
Użytkownik Swip_2009
numer aukcji: 4900492032
Miejscowość Kielce
Zostało sztuk: 17    Wyświetleń: 38   
Koniec: 29-12-2014 16:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ENZYMY DO ZACIERÓW ZBOŻOWYCH NA 100l
ENZYM UPŁYNNIAJĄCY - PŁYNNA ALFA-AMYLAZA 10ML
ENZYM SCUKRZAJCY - PŁYNNA GLUKO-AMYLAZA 10ML

Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości Gwarancja Jakości

Komplet enzymów do przygotowania zacierów zbożowych jak i też zacierów ziemniaczanych. Zacier powstaje przy zastosowaniu enzymów gorzelnianych, które rozkładają podstawowy surowiec "gorzelniany" jakim są zboża ewentualnie ziemniaki, a konkretnie skrobię w nich zawartą na cukry proste: glukozę, maltozę, maltotriozę, wyższe cukry, dekstryny i inne mniej "interesujące" nas i nasze drożdże składniki.

ZESTAW ENZYMÓW ZAWIERA:
  • enzym upłynniający - płynna alfa-amylaza - termostabilny enzym wytrzymujący temperaturę do 120°C.
  • enzym scukrzajcy - płynna gluko-amylaza - enzym konwertujący upłynnioną skrobię na cukry proste.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku (im większy tym lepiej) podgrzewamy wodę do temperatury 85-90°C następnie dodajemy połowę dawki e.upłynniajacego i wsypujemy pomału mąkę /śrute (proporcje powinny być zachowane w stosunku 1kg sruty: 3 lub 4 litrow wody) mieszając ją za pomocą mieszadła lub dużej łyżki. Po wsypaniu całej ilości śruty wlewamy resztę enzymu upłynniajacego i doprowadzamy do temperatury wrzenia 95- 100°C, wyłączamy grzanie i pozostawiamy to naturalnego ostygniecia, po 4-7 h gdy temperatura osiagnie 55-60°C zakwaszamy zacier kwasem cytrynowym do odpowiedniego ph - czyli 3,8 - 4,8 - optimum 4,5 pH po czym wlewamy enzym scukrzający ( gluko-amylazę ) i mieszamy w celu rownomiernego rozprowadzenia się enzymu po zacierze. Następnie ponownie pozostawiamy do naturalnego ostygnięcia do tempeartury 30°C (powinno to trwać nie krócej niż 3-6h). Po scukrzeniu zacieru słodycz powinna być bardzo intensywna - oznacza to dobre scukrzenie, dla pewności można wykonać test jodowy na obecność skrobi w zacierze. Gdy zacier osiągnie 30°C dodajemy uprzednio uwodnione drożdże gorzelniane. W zależności od rodzaju zastosowanych drożdży gorzelnianych czas fermentacji to trwa od 80h do 5-7 dni.


  • ENZYMY DO ZACIERÓW ZBOŻOWYCH NA 100l - art: ZACBH
  • Dokument zakupu (FAKTURA VAT lub PARAGON).




Gąsiory, Balony

Korki do balonów, gąsiorów, butelek

Butelki na wino, piwo, wódkę

Beczułki, Antałki

Drożdże, pożywki, Klarowin

Balony, dymiony do wina




Telefon     792 [zasłonięte] 655
Telefon     781 [zasłonięte] 644
Telefon     796 [zasłonięte] 346
Poczta     [zasłonięte]@gmail.com

SWIP KIELCE

ZAMAWIAJ ILE CHCESZ KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ NIE ZMIENIA SIĘ BEZ WZGLĘDU NA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA
do 30 kg, nietypowe gabaryty są liczone indywidualnie

KURIER
Z nowym rozszerzonym śledzeniem przesyłki. Z informacją sms o planowanej godzinie dostarczenia! W razie nie zastania w domu kontakt sms w sprawie powtórnego dostarczenia! Przesyłka ubezpieczona!


POCZTA
Polecamy przesyłkę Poleconą - jest pewna i gwarantowana lub kuriera. Jeśli jednak wybiorą Państwo przesyłkę niepoleconą to ryzykują Państwo zaginięcie przesyłki i brak możliwości reklamacji.


ODBIÓR OSOBISTY
REALIZUJEMY
W PUNKCIE GŁÓWNYM
KIELCE UL. LEGNICKA 28
PLAC REM-WOD

Bank BPH

Numer konta:
41 [zasłonięte]01[zasłonięte]72 0316 [zasłonięte] 000000
 



SWIP Hurt - Detal
25-328 Kielce
ul. Legnicka 28
Czynne: Pn - Pt: 7:00 - 17:00
Sobota: 9:00 - 13:00

Wszelkie informacje niezbędne do zakończenia transakcji dostaną Państwo w automatycznej wiadomości od allegro o wygraniu aukcji.

Na wpłatę czekamy do 7 dni od daty zakupu, (termin ten może być wydłużony po wcześniejszym uzgodnieniu).

Komentarz do aukcji wystawiamy jako drudzy (otrzymanie komentarza przez nas jest dla nas dowodem że przesyłka dotarła).

W razie Państwa niezadowolenia prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia sytuacji aby uniknąć niepotrzebnych negatywnych komentarzy.

UWAGA!!!
W przypadku wyboru przesyłki: List ekonomiczny / List priorytetowy nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za przesyłkę -
NIE JEST ONA REJESTROWANA. W przypadku zagubienia przesyłki nie zostanie wypłacone przez Pocztę odszkodowanie.
PROSIMY ZATEM O ROZWAGĘ W WYBORZE!!!
Ten sposób przesyłki wysyłamy tylko na życzenie i odpowiedzialność klienta!

promocja

promocja

promocja

promocja

promocja

promocja
[DANE_EU][KOD]*ZACBH*[/KOD][EAN][/EAN][WYS]1[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]0[/SKL_ID][SKL_TXT][/SKL_TXT][WZN]0[/WZN][/DANE_EU]