Enzym scukrzający
Po wystudzeniu zacieru do 60 °C dodajemy kwasek cytrynowy, aby zakwasić zacier. Zacier musi mieć 3-5 pH.
Sprawdzamy paskiem pH. Dajemy rozpuszczony w wodzie enzym scukrzający w ilości 1ml enzymu na 2 kg śruty lub mąki. Bardzo dokładnie mieszamy.
Jedna butelka o pojemności 50ml wystarcza na 100kg śruty lub mąki
Optymalne pH i zakres pracy enzymu pH 3-5,5
Optymalna temperatura 55-60°C
Zakres temperatury 30-70°C
Drożdże:
Jak zacier ostygnie do 35°C dodajemy uwodnione drożdże. Musimy pamiętać, aby temperatura zaczynu drożdżowego i zacieru powinna być taka sama
Temperatura fermentacji 35°C.
Waga netto ok 70g
WPŁATA NA KONTO BANKOWE LUB PŁACĘ ALLEGRO:
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (50g-100g) koszt wysyłki 1 szt:
ekonomiczny 4,20 zł
priorytetowa 5,20 zł
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (100g-350g) koszt wysyłki 2-4 szt:
ekonomiczny 4,50 zł
priorytetowa 5,70 zł
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (350g-500g) koszt wysyłki 5-7
ekonomiczny 5,10 zł
priorytetowa 6,20 zł
Przy wpłacie na konto LIST POLECONY (500g-1000g) koszt wysyłki 8-13 szt:
ekonomiczny 7,50 zł
priorytetowa 9,00 zł
Po wpłacie na konto PACZKA POCZTOWA koszt wysyłki 1-13 szt: (do 1kg)
ekonomiczna 9,5zł
priorytetowa 11zł
Po wpłacie na konto PACZKA POCZTOWA koszt wysyłki 14-25 szt: (do 2kg)
ekonomiczna 11 zł
priorytetowa 13 zł
Koszt przesyłki po wpłacie na konto KURIERSKA:
do 3kg - 13,50zł
do 10kg - 15,00zł
ZA POBRANIEM PŁATNE U LISTONOSZA LUB KURIERA
Koszt przesyłki za pobraniem 1-6 szt: (do 0,5kg)
ekonomiczna 10,50zł
priorytetowa 13,50zł
Koszt przesyłki za pobraniem 7-13 szt: (do 1kg)
ekonomiczna 12,50zł
priorytetowa 15,50zł
Koszt przesyłki za pobraniem 14-25 szt: (do 2kg)
ekonomiczna 14 zł
priorytetowa 17 zł
Koszt przesyłki za pobraniem KURIERSKA:
do 3kg - 16,00zł
do 10kg - 17,50zł
W aukcjach łączonych koszty przesyłek na stronie "o mnie".