Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ENZYM GORZELNIANY ALPHA AMYLAZA 4G

27-09-2014, 13:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.80 zł     
Użytkownik ANZOO
numer aukcji: 4556009331
Miejscowość Mszczonów
Wyświetleń: 9   
Koniec: 27-09-2014 12:43:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

anzoo sklep

Dane kontaktowe
  • Telefon: (48) 502-[zasłonięte]-739
  • E-mail: [zasłonięte]@generator-dymu.pl
Przebieg realizacji zamówienia

Wszystkie paczki są przez nas realizowane na bieżąco. Paczki wysyłamy raz dziennie w godzinach 15:00-17:00

Pracujemy od Poniedziałku do Piątku w godzinach 8:00-18:00


Możesz zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki, w tym celu prosimy o kontakt w celu omówienia szczegółów zwrotu

Opcje wysyłki
  • Kurier (DPD)
  • 18zł przedpłata
  • 25zł za pobraniem
  • Poczta Polska (przedpłata)
  • 4 zł list ekonomiczny 
  • 8 zł list polecony
  • 15 zł paczka pocztowa
  • Odbiór osobisty
  • 0zł

Enzym gorzelniczy AlphaAmylaza 4g na 3 do 5kg skrobi

rozkłada skrobię na dekstryny a dodatkowo "rozluźnia" zacier


Jak przygotować zacier:

Sposób pierwszy – sama skrobia:

W naczyniu minimum 17l zagotować 10 litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 5 kilogramów skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30 min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie 1 godziny odłączyć grzanie i odczekać aż zacier ostygnie. Następnie przelać go do fermentora i uzupełnić zimną/letnią wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 250C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.

Sposób drugi - 50:50 - skrobia : cukier:

W naczyniu minimum 17l zagotować 10 Litrów wody dodać całą zawartość enzymu z saszetki i mieszając dodać 3 kilogramy skrobi. Gotować zacier przez godzinę systematycznie mieszając (zwłaszcza przez pierwsze 30min.) w celu uniknięcia przypalenia. Po upływie podanego czasu wyłączyć grzanie, dodać 2-3kg cukru lub glukozy i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przelać zacier do fermentora i uzupełnić zimną wodą do całkowitej objętości 25 litrów, tak by temperatura nastawu miała około 250C (temperatura pokojowa). Do tak przygotowanego nastawu należy dodać drożdże gorzelnicze do zacierów zbożowych, takie które zawierają enzym AMG np.: Coobra Whisky Yeast.

 

 

 

 

 

 

 


Generated by Allegro module - Copyright © 2014 by addonsPresta.com